Co oferuję?
Oferuję słodkości na zamówienie, głównie torty, na różne uroczystości, m.in. przyjęcia urodzinowe, komunijne, ślubne, chrzciny, spotkania rodzinne i świąteczne.
Tort to nie jest zwykłe ciasto.
- Podnosi rangę wydarzenia, czyni dzień bardziej wyjątkowym.
- Tworzy miłe wspomnienia.
- Wprawia w zachwyt Solenizanta oraz Gości.
- Spełnia marzenia.
Istotny jest tu smak i strona wizualna tortu.
Składniki
Pracuję na składnikach najwyższej jakości. Zawsze analizuję skład produktów użytych do wykonania wypieków.
Używam belgijskiej czekolady Callebaut, prawdziwego masła, naturalnej śmietanki. Frużeliny owocowe przygotowuję własnoręcznie ze starannie dobranych owoców. Samodzielnie przygotowuję też ekstrakt z lasek wanilii.
Nie ma tu miejsca na kremy z proszku, gotowe dżemy, fixy i zbędne dodatki.
Wygląd
Stawiam sobie za cel, aby tort był nie tylko smaczny, ale też estetycznie wykonany. Dbam o szczegóły. Stosuję różne techniki dekoracyjne.
Pracuję tak, aby efekt końcowy wywoływał pozytywne emocje – radość czy zachwyt.
Dekoracje dobieramy indywidualnie, zależnie od okoliczności czy zainteresowań Solenizanta.
Co znajdziesz w moich tortach?
Bogaty smak, różne tekstury, ciekawe wnętrze. Zależnie od kompozycji smakowej:
- kremy na bazie śmietanki, mascarpone, czekolady,
- musy śmietankowo-owocowe,
- frużelinę z owoców,
- chrupiącą warstwę, najczęściej z czekoladą i orzechami.
Cały czas rozwijam swoje produkty. Wprowadzam nowe słodkości, jak również zmieniam receptury już istniejących. Oferta ciągle ewoluuje, by jak najlepiej dopasować się do Twoich potrzeb.
Smaki
Aby ułatwić Ci podjęcie decyzji oraz mieć pewność, że wszystko będzie grało, skomponowałam dla Ciebie listę smaków do wyboru.
Jeżeli nie odnajdujesz tu swojego ulubionego smaku, skontaktuj sie ze mną – razem stworzymy odpowiednią kompozycję.
1. Cytryna-jagoda
jasne biszkopty, krem cytrynowy, mus jagodowy, frużelina jagodowa
2. Malina-czerwona porzeczka-biała czekolada
jasne biszkopty, krem z białą czekoladą, mus malinowo-porzeczkowy, frużelina z czerwonej porzeczki i maliny, warstwa chrupiąca z orzeszkami ziemnymi
3. Owoce leśne-biała czekolada-orzech laskowy
jasne biszkopty, krem z białą czekoladą i pastą z orzecha laskowego, mus z owoców leśnych (maliny, jeżyny, jagody, porzeczki), frużelina z owoców leśnych, warstwa chrupiąca z orzechami laskowymi
4. Kokos-truskawka-marakuja
kakaowe/jasne biszkopty, krem kokosowy, mus truskawkowy z marakują, frużelina truskawkowa z marakują, kokosowa warstwa chrupiąca
5. Cappuccino-malina-porzeczka
kakaowe biszkopty, krem cappuccino, frużelina malinowa, frużelina z czarnej porzeczki, warstwa chrupiąca z orzechami pekan
6. Orzech laskowy-ciemna czekolada-porzeczka
kakaowe biszkopty, krem czekoladowo-orzechowy, mus z białą czekoladą, frużelina z czarnej porzeczki, warstwa chrupiąca z orzechami laskowymi
7. Jeżyna-ciemna czekolada
kakaowe biszkopty, krem czekoladowy, mus jeżynowy, frużelina jeżynowa, warstwa chrupiąca z orzeszkami ziemnymi
8. Wiśnia-czekolada deserowa-rum
kakaowe biszkopty, krem z czekoladą deserową, mus wiśniowy, frużelina wiśniowa, warstwa chrupiąca z orzeszkami ziemnymi
*Warstwę chrupiącą można zamienić na frużelinę
Wycena
Torty wyceniam indywidualnie. Największy wpływ na cenę ma wielkość tortu (ilości porcji) oraz rodzaj i ilość dekoracji.
Orientacyjny koszt tortu, bez uwzględnienia dekoracji:
- do ok. 12 porcji (śr. 16cm) – od 230zł
- do ok. 16 porcji (śr. 18cm) – od 265zł
- do ok. 20 porcji (śr. 20cm) – od 310zł
- do ok. 25 porcji (śr. 22 cm) – od 370zł
- torty piętrowe – od 15zł/porcję.
Skontaktuj się ze mną, by uzyskać dokładną wycenę Twojego tortu.
Napisz do mnie: