Jak zamówić tort?

 

Zamówienie można złożyć:

l

Co należy ująć w zamówieniu:

 

Do złożenia zamówienia potrzebne będą następujące informacje:

  • wielkość tortu (ilość porcji),
  • termin odbioru i termin konsumpcji tortu,
  • smak,
  • rodzaj dekoracji,
  • kolorystyka,
  • treść ewentualnego napisu,
  • dane kontaktowe.

Jeśli masz jakieś pytania, możesz liczyć na moją pomoc.

Kiedy złożyć zamówienie?

 

Zamówienie należy złożyć z wyprzedzeniem  – najlepiej minimum 2-3 tygodnie wcześniej, a torty komunijne czy ślubne nawet kilka miesięcy wcześniej.

Nie przyjmuję zamówień złożonych na mniej niż 4 dni przed terminem odbioru.

Jeśli musisz z ważnego powodu zmienić umówiony termin realizacji, jest to możliwe najpóźniej 10 dni przed planowaną datą odbioru.

Zmiana dekoracji również nie jest możliwa w ostatniej chwili, zależnie od rodzaju ozdób 7-14 dni wcześniej.

Co musisz wiedzieć?

 

Przed realizacją zamówienia pobieram bezzwrotny zadatek na poczet części poniesionych kosztów.

Ilość tortów, jaką mogę przyjąć na dany termin, jest ograniczona. Nie robię tortów masowo, lecz tworzę rękodzieło wykonywane z sercem i zaangażowaniem. Jeśli coś mi się nie podoba lub nie jest w moim stylu, nie przyjmę zamówienia albo zaproponuję alternatywną dekorację.

 

Szacuję następującą liczbę porcji na dane średnice tortu (przy wysokości ok.12 cm):

  • średnica 16cm – ok. 12 porcji
  • średnica 18cm – ok. 16 porcji
  • średnica 20cm – ok. 20 porcji
  • średnica 22cm – ok. 25 porcji
  • średnica 24cm – ok. 30 porcji

Torty piętrowe wykonuję zazwyczaj od ok. 25 porcji.

Ilość faktycznie wykrojonych porcji może się nieco różnić zależnie od wprawy osoby krojącej tort, sposobu krojenia i wielkości porcji.

Uwaga!

Torty zawierają alergeny takie jak: zboża zawierające gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne, orzechy ziemne, migdały, orzechy laskowe, orzechy pekan, orzechy nerkowca, pistacje.

Mogą też zawierać barwniki,  w tym te mogące mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Część dekoracji może zawierać elementy niejadalne np. podtrzymujące ich konstrukcję – należy zachować ostrożność. Usunąć je przed spożyciem tortu.

Wycena

Torty wyceniam indywidualnie. Największy wpływ na cenę ma wielkość tortu (ilości porcji) oraz rodzaj i ilość dekoracji.

Orientacyjny koszt tortu, bez uwzględnienia dekoracji:

  • do ok. 12 porcji (śr. 16cm) – od 230zł
  • do ok. 16 porcji (śr. 18cm) – od 265zł
  • do ok. 20 porcji (śr. 20cm) – od 310zł
  • do ok. 25 porcji (śr. 22 cm) – od 370zł
  • torty piętrowe  – od 15zł/porcję.

Skontaktuj się ze mną, by uzyskać dokładną wycenę Twojego tortu.

 

A później…

Po zjedzeniu  swojego wymarzonego tortu i nacieszeniu się smakiem, warto sprawić radość też komuś innemu. Podziel się opinią, daj innym poznać to miejsce.

Będzie mi bardzo miło, jeśli będziesz mnie  polecać.

Dbam o jakość moich wypieków i zadowolenie Klientów, dlatego ja również chcę poznać Twoją opinię po realizacji zamówienia. A  zatem – napisz do mnie.

Napisz do mnie:

8 + 13 =

Kontakt:

Słodkie okazje

Adres: Gałęzów 70A, 23-100 Bychawa

Tel.: 695575120

E-mail: kontakt@slodkieokazje.pl